RECEPT: Cakesicles s vaječným likérom a ríbezľami z Pečie celé Slovensko

Cakesicles, teda pečené nanuky, sa dajú pripraviť na najrôznejšie spôsoby. Možno sa vám zaľúbia tieto romantické cakesicles s vaječným likérom, ktoré sú skvelou voľbou na valentínsku oslavu, oslavu výročia, alebo aj romantický večer v pohodlí domova. V relácii Pečie celé Slovensko ich upiekla súťažiaca Naďa a vy si ich môžete pripraviť podľa jej receptu. 

Cesto na cakesicles:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 g masla
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 170 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku  do pečiva
  • 300 g cukru
  • 25 g čierneho kakaa
  • 3 vajcia
  • soľ
  • 75 ml cmaru

Postup: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a pridáme kávu. V miske si zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a cukor. Cmar zmiešame s vajíčkami. Všetky zmesi spolu zmiešame a vylejeme na plech. Pečieme na 150 stupňoch cca 20 minút.

Maslový krém:

  • 100 g masla
  • 150 g cukru
  • 25 ml vaječný likér

Postup: Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme vaječný likér.

  • 400 g bielej čokolády
  • Ružová poťahovacia hmota
  • Červená potravinárska farba
  • Čerstvé ríbezle

Postup: Upečené a vychladnuté cesto nastrúhame alebo rozdrobíme a zmiešame s maslovým krémom. 

Formičky na nanuky naplníme bielou čokoládou, necháme stuhnúť, naplníme kakaovou hmotou a znovu zalejeme bielou čokoládou. Po stuhnutí vyberieme z formy a ozdobíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE