Súťažiaci v relácii Pečie celé Slovensko pripravovali aj sušienkový monument. Alenka sa rozhodla pre slávny londýnsky Big Ben. Chcete ohúriť návštevu? Tak neváhajte a pustite sa do jeho budovania tiež. Ako na to?
Svetlé sušienky:
- 340 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 520 g hladká múka
Postup: Všetko spolu zmiešame a urobíme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
Koko sušienky:
- 240g hladká múka
- 120g práškový cukor
- 100g kokos
- 3 lyžice kakao
- ½ prášok do pečiva
- 1 žĺtok
- 220g maslo
- štipka soli
- 1 lyžica rum
+ 100 g horká čokoláda, modelovacia hmota
Postup prípravy sušienkového monumentu
Všetko spolu zmiešame a urobíme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Z cesta vykrojíme všetky časti a pečieme ich pri teplote 170 stupňov cca. 16 minút. Pri výrobe monumentu použijeme aj roztopenú čokoládu na lepenie jednotlivých častí a modelovaciu hmotu na dotvorenie detailov.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko