Obľubujete chuť punču? Neviete odolať punčovým rezom a dezertom či punčovej zmrzline? V tom prípade máme pre vás skvelý tip. Skúste tieto punčové makrónky od Katky z relácie Pečie celé Slovensko. Makrónky nie sú najjednoduchšou dobrotou na prípravu, no výsledok bude stáť za to. Presvedčite sa sami!
Cesto na makrónky:
- 225 g mandľová múka
- 225 g práškový cukor
- 83 g bielky izbovej teploty
- 83 g bielky izbovej teploty
- 225 g cukor krupica
- 60 g voda
- štipka soli
Plnka do makróniek:
- 200 g čokoláda ruby
- 50 g malinové pyré
- 50 g griotky
- 2 PL ochucovacej pasty višňa
- 6 kvapiek punčová aróma
- 50 g maslo izbovej teploty
Suroviny na ozdoby:
- 100 g horká čokoláda
- 30 g lyofilizované maliny
- zlatá prášková farba
- posyp srdiečka
- jedlé lepidlo
- griotka
- pipetky
- farby wilton pink, burgundy, peach
Postup na punčové makrónky:
Rúru si predhrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor. Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu. Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar. Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať. Ak máme rozvar na 114 stupňov, zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov. Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a lesklý sneh.
Ten potom pomaly primiešavame k mandľovej paste. Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu. Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy. Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech. Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť.
Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a vyšľaháme maslo. Odložíme do chladu.
Dáme piecť prvý plech makróniek na 145 stupňov na cca 15 minút. Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté. Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko