Tieto čokoládové pralinky pre dospelých pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. A prečo pre dospelých? Pretože ukrývajú kávovo-rumovú plnku a taktiež jahodovú plnku s ginom. Takéto domáce pralinky môžete pokojne nejako pekne zabaliť a podarovať. Verte, že oslávenec z nich bude nadšený. Ako na ich výrobu?
Odporúčame: Domáci karamelový veterník z Pečie celé Slovensko
Suroviny na pralinky:
- 1 kg mliečnej kvalitnej čokolády
- 100 g kakaového masla
- Farby na čokoládu
Kávová plnka s rumom:
- 150 g bielej čokolády
- 75 g smotany na šľahanie 33 %
- 75 g masla
- 1 PL instantnej kávy
- 20 g rumu
Jahodová plnka s ginom:
- 150 g bielej čokolády
- 50 g masla
- 50 g smotany na šľahanie 33 %
- 10 g lyofilizovaných jahôd
- 20 g ginu
Postup prípravy praliniek:
- Čokoládu si vytemperujeme v mikrovlnke na 45 stupňov a následne schladíme na pracovnú teplotu.
- Kakaové maslo si rozpustíme a zmiešame s farbou.
- Formy si dekorujeme farebným maslo, každú vrstvu necháme zatuhnúť.
- Vytemperovanú čokoládu nalejeme do formy, vytrasieme bublinky a čokoládu vylejeme. Vo forme nám zostane čokoládová škrupinka, ktorú necháme zatuhnúť.
- Kávová plnka s rumom – smotanu s maslom a kávou prevaríme a nalejeme na čokoládu. Ponorným mixérom vymixujeme, pridáme rum a hotovú plnku dáme schladiť.
- Jahodová plnka s ginom – smotanu s maslom prevaríme, nalejeme na čokoládu, vymixujeme, pridáme gin a rozdrvené jahody. Necháme vychladnúť.
- Plnenie – vychladnutú plníme do 2/3 výšky pralinky a znovu necháme jemne zatuhnúť. Pralinky uzatvárame vytemperovanou čokoládou a špachtľou stiahneme prebytočnú vrstvu.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko