Orechovo-kávová svadobná torta z Pečie celé Slovensko

Šikovné ruky zvládnu upiecť aj domácu tortu, a to nie len narodeninovú, ale pokojne aj svadobnú. Prinášame inšpiráciu na domácu svadobnú tortu s orechovým korpusom, kávovým a maslovým krémom a čučoriedkami. No neznie táto kombinácia lahodne? Pokojne sa môžete receptom inšpirovať aj pri príprave torty k narodeninám, zdobenie je len na vás. Recept prináša Anka z relácie Pečie celé Slovensko. 

Orechový korpus:

  • 960 g hladkej múky
  • 960 g práškového cukru
  • 22 vajec
  • 24 PL repkového oleja
  • 30 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g mandľovej múky

Kávový krém:

  • 1 500 g mascarpone
  • 750 g tučného tvarohu
  • 500 g práškového cukru
  • 150 g mandľového cukru
  • 650 ml 33 % šľahačkovej smotany
  • 1 kg čučoriedok
  • 500 g mandľových lupienkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • čučoriedkové pyré

Maslový krém:

  • 5 bielok
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g masla

Na ozdobenie:

  • Špeciálna cukrová hmota na tvarovanie (izomalt)
  • Oplátkový papier
  • Ružová gélová farba

Postup prípravy torty:

  1. Korpus – bielky vyšľaháme s cukrom do peny a medzitým zmiešame olej so žĺtkami. Pridáme do vyšľahaných bielkov s cukrom. Nakoniec už len zľahka a ručne primiešame múku s kypriacim práškom a cesto rozdelíme do tortových foriem. Pečieme pri 160 stupňov 45-50 minút.
  2. Kávový krém – ručne rozmiešame mascarpone s tvarohom, primiešame cukor a zľahka kávu.
  3. Mandľový krokan – mandľové lupienky opečieme, v druhej panvici skaramelizujeme kryštálový cukor a karamelom zalejeme mandľové lupienky. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozsekáme.
  4. Maslový krém – bielky s cukrom rozpustíme nad parou, vyšľaháme a postupne pridávame maslo.
  5. Plnenie – korpus si pokropíme čučoriedkovým pyré, navrstvíme krém, čerstvé čučoriedky a mandľový krokan, takto opakujeme každé poschodie. Naplnenú tortu dáme zachladiť a obtrieme švajčiarskym maslovým krémom. Medzi poschodia uložíme izomaltové disky (rozpustený izomalt s ružovou gélovou farbou) a na tortu aplikujeme čipku z jedlého papiera. Papier si rozmixujeme s vodou a vyprážame na panvici.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE