Čo je lepšie, ako na rodinnú oslavu pripraviť poctivú domácu tortu? Samozrejme, objednať ju, je omnoho ľahšie. No ani jej domáca príprava nemusí byť neuskutočniteľná. Stačí dobrý recept a pár šikovných rúk. Túto fantastickú domácu tortu s orechmi a marhuľovým džemom upiekol v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaci Marián. Ak sa to s ňou rozhodnete vyskúšať, neoľutujete!
Odporúčame: Višňový koláč dunajské vlny z Pečie celé Slovensko
Cesto (3 korpusy):
- 9 vajec
- 258 g kryštálového cukru
- 192 g polohrubej múky
- 129 g mletých orechov
- 3 ČL prášku do pečiva
Plnka:
- 2 ks pudingového prášku
- 0,7 l mlieka
- 2 ks vanilkového cukru
- 1 žĺtok
- 375 g masla
- 100 g práškového cukru
- Pekanové a mandľové lupienky
- 2 žĺtky
Na ozdobenie:
- 200 g čokolády
- 100 g vlašských orechov
Ostatné suroviny:
- 500 g domáci marhuľový džem
- 200 g cukor kryštálový
- 1 dcl rumu
- 150 g mletých vlašských orechov
Postup prípravy torty:
- Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny v robotickom mixéri. Pridáme zmiešanú múku, prášok do pečiva a orechy. Cesto nalejeme do troch okrúhlych foriem s priemerom 24 cm. Pečieme na 150 °C približne 40 minút, potom na 170 °C asi 5 – 10 minút.
- Na krém si uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor a žĺtka. Postupne primiešame vychladnutý puding.
- Korpusy natrieme rumom, rozvarenými marhuľami s cukrom a vodou. Medzi korpusy dáme 1/3 krému, na vrch a boky natrieme zvyšok krému. Ozdobíme čokoládou a sekanými orechmi, ktoré sme predtým opražili na panvici nasucho.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko