Orechová torta s marhuľovým džemom z Pečie celé Slovensko

Čo je lepšie, ako na rodinnú oslavu pripraviť poctivú domácu tortu? Samozrejme, objednať ju, je omnoho ľahšie. No ani jej domáca príprava nemusí byť neuskutočniteľná. Stačí dobrý recept a pár šikovných rúk. Túto fantastickú domácu tortu s orechmi a marhuľovým džemom upiekol v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaci Marián. Ak sa to s ňou rozhodnete vyskúšať, neoľutujete!

Cesto (3 korpusy):

  • 9 vajec
  • 258 g kryštálového cukru
  • 192 g polohrubej múky
  • 129 g mletých orechov
  • 3 ČL prášku do pečiva

Plnka:

  • 2 ks pudingového prášku
  • 0,7 l mlieka
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • 375 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • Pekanové a mandľové lupienky
  • 2 žĺtky

Na ozdobenie:

  • 200 g čokolády
  • 100 g vlašských orechov

Ostatné suroviny:

  • 500 g domáci marhuľový džem
  • 200 g cukor kryštálový
  • 1 dcl rumu
  • 150 g mletých vlašských orechov

Postup prípravy torty:

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny v robotickom mixéri. Pridáme zmiešanú múku, prášok do pečiva a orechy. Cesto nalejeme do troch okrúhlych foriem s priemerom 24 cm. Pečieme na 150 °C približne 40 minút, potom na 170 °C asi 5 – 10 minút.
  2. Na krém si uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor a žĺtka. Postupne primiešame vychladnutý puding.
  3. Korpusy natrieme rumom, rozvarenými marhuľami s cukrom a vodou. Medzi korpusy dáme 1/3 krému, na vrch a boky natrieme zvyšok krému. Ozdobíme čokoládou a sekanými orechmi, ktoré sme predtým opražili na panvici nasucho.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE