RECEPT: Likérové špice z Pečie celé Slovensko

Na slávnostných stoloch nachádzame rôznorodé tradičné zákusky. K obľúbeným druhom patrí napríklad punčový rez, veterník, krémeš a mnohé ďalšie. A zabudnúť nemôžeme ani na plnené špice, ktoré si podľa receptu od Petry z Pečie celé Slovensko môžete pripraviť aj vy. Polovica špicov je klasická, druhá je ovocná a kombinuje jahodový krém s ruby čokoládou a čokoládovým likérom. Idete do toho?

Bufler:

  • Kryštálový cukor – 20 g
  • Múka hladká špeciál – 40 g
  • Krémový prášok – 5 g
  • Bielky – 60 g (3ks)
  • Žĺtky – 30 g (2ks)

Likér:

  • Rum – 0,5 dl
  • Sladené kondenzované mlieko – 200 g
  • Čokoláda 54 % – 100 g

Krém:

  • Kryštálový cukor – 65 g
  • Krémový prášok – 50 g
  • Mlieko – 3,5 dl
  • Vanilínový cukor – 10 g
  • Maslo – 300 g
  • Rum – 30 ml
  • Kakao – 20 g
  • Pomleté lyofilizované jahody – 30 g

Poleva:

  • Čokoláda 54 % – 250 g
  • Čokoláda Ruby - 250 g
  • Kakaové maslo - 80 + 80g

Postup prípravy plnených špicov

Bufler:

  • Bielky a 2/3 cukru kryštálového vyšľaháme na tuhý sneh.
  • Žĺtky a 1/3 cukru vymiešame do tuhej peny, pridáme malé množstvo múky a vytvoríme kašovitú hmotu.
  • Obidve hmoty spolu zľahka spojíme a primiešame preosiatu múku s krémovým práškom.
  • Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech porytý papierom malé polgule, ktoré pri teplote 180 – 200 °C upečieme do svetlohnedej farby.
  • Po upečení, každú polguľu potrieme rozpustenou neriedenou čokoládou.

Krém:

  • Z mlieka, krémového prášku, kryštálového a vanilkového cukru, uvaríme hustý krém.
  • Za občasného miešanie ho vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.
  • Krém rozdelíme na dve polovice, jednu dochutíme preosiatym kakaom a druhú lyofilizovaným ovocím.
  • Pomocou cukrárskeho vrecka a špeciálneho nástavca nastriekame krém – vytiahneme špice. 6 čokoládových a 6 jahodových.
  • Necháme dobre stuhnúť. Po stuhnutí naplníme likérom, uzatvoríme zvyšným krémom a opäť necháme dobre stuhnúť.
  • Po stuhnutí pomocou noža poodliepame z papiera.

Likér:

  • Dobre spolu premiešať.
  • Rozdeliť na dve polovice.
  • Do jednej polovice pridať roztopenú čokoládu.

Poleva:

  • Horkú čokoládu spolu s 80g kakaového masla rozpustíme. Rovnako postupujeme aj s Ruby.
  • Opatrne, veľmi rýchlo špice potiahneme, namočíme do čokolády.
  • Necháme na mriežke zatuhnúť.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE