Jahodovo-mangová penová torta z Pečie celé Slovensko

Čo hovoríte na kombináciu sladučkej penovej torty a sviežeho ovocia? Tak tú rozhodne musíte vyskúšať. Túto penovú tortu s mascarpone krémom, jahodami a mangom pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Dominika. Ak vás čaká návšteva alebo nejaká oslava, tak toto je ten správny dezert, ktorý každý ocení. 

Suroviny na cesto:

  • 10 bielkov
  • 330 g kryštálového cukru
  • 1,5 PL pudingového prášku
  • 1 PL bieleho vínneho octu

Suroviny na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotanovej šľahačky 33 %
  • 2 PL práškového cukru
  • 500 g čerstvých jahôd
  • 150 ml mangového pyré

Na ozdobenie:

  • 600 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla
  • Červená farba na čokoládu

Postup prípravy penovej torty:

  1. Všetky bielky pomaly vymiešame do peny, keď sa začne už vytvárať sneh, pridáme kryštálový cukor. Opäť prešľaháme a pridáme vínny ocot a pudingový prášok.
  2. Keď bude sneh tuhý, premiestnime do cukrárskeho vrecka a tvarujeme na plech tvar srdca. Môžeme si ho na papier na pečenie vopred predkresliť.
  3. Dáme do trúby sušiť na 1,5 hod a 110 stupňov.
  4. Po upečený necháme pootvorené dvierka na trúbe a zatiaľ si pripravíme krém.
  5. Do mixéra dáme všetky suroviny a zapneme ho. Šľaháme, kým nemáme pevný krém.
  6. Jahody si nakrájame na malé kúsky a pripravíme si z bielej čokolády lupene. Bielu čokoládu dáme roztopiť v mikrovlnke a dáme ju do cukrárskeho vrecka. Na špičke spravíme malú dierku.
  7. Na plech si dáme papier na pečenie a vyrobíme si šablónu v tvare listu. Obkreslíme malé lístky na papier a podľa obrysov nanášame bielu čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE