Kombinácia vanilky a čokolády je úplná klasika, ktorej pravdepodobne nikto nič nevytkne. Veď kto by nemal rád vanilkovú alebo čokoládovú chuť? Asi len málokto. Naďa v relácii Pečie celé Slovensku stavila na túto overenú kombináciu a pripravila tieto famózne tartaletky, v ktorých na cesto navrstvila čokoládovú a orechovú ganáž a vanilkový krém. No nevyzerajú božsky a na zahryznutie? Postup prípravy nájdete nižšie!
Cesto:
- 250 g hladkej múky
- 125 g práškového cukru
- 125 g studeného masla
- 1 vajce
- štipka soli
Postup: Múku, cukor, maslo a soľ miešame v robote do konzistencie mokrého piesku, potom pridáme vajíčko a už len rýchlo zapracujeme do spojenia. Necháme chvíľu odpočívať v chlade. Následne vyvaľkáme, naplníme formičky. Dáme do chladničky na pár minút a potom hneď pečieme cca 10 minút na 180 °C.
Krém:
- 250 ml mlieka
- 40 g žĺtkov
- 63 g cukru krupice
- 25 g vanilkového pudingu
- 25 g masla
- 1/2 ks vanilkového struku
- 100 g masla, rum
Postup: Z mlieka, pudingu, cukru, žĺtkov a vanilkového struku a 50 g masla uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s povoleným maslom a rumom.
Čokoládová ganáž:
- 100 g vysokopercentnej čokolády
- 100 g šľahačky
- 25 g masla
Postup: Smotanu zohrejeme spolu s maslom a touto zmesou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu.
Orechová griláž:
- 100 g orechov
- 150 g cukru
- Soľ
Postup: Orechy opečieme v rúre na 150 stupňov cca 8-10 minút. Z cukru urobíme karamel, prisypeme orechy a soľ. Vylejeme na plech a necháme vychladnúť. Následne rozmixujeme na požadovanú veľkosť.
Na ozdobenie: Maliny, jahody, čučoriedky, lístky mäty, jedlé kvety, karamel
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko