RECEPT: Čokoládovo-karamelová palacinková torta z Pečie celé Slovensko

Čokoláda a karamel je skvelá kombinácia. Ak však preferujete práve bielu čokoládu a slaný karamel, táto dobrota vás nadchne. Túto krásnu palacinkovú tortu pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Tánička. Čo na ňu poviete? Podľa nás rozhodne stojí za ochutnanie. 

Suroviny na cesto:

  • 13 vajec
  • 160 g práškového cukru
  • 2 ČL soli
  • 1,4 l mlieka
  • 60 g kakaa
  • 500 g hladkej múky
  • 60 g slnečnicového oleja
  • Vanilkový esenciálny olej

Suroviny na plnku:

  • 750 g kyslej smotany
  • 550 g smotany na šľahanie 33 %
  • 120 g práškového cukru
  • 130 g bielej čokolády

Slaný karamel:

  • 270 g kryštálového cukru
  • 55 g glukózového sirupu
  • 300 g smotany na šľahanie 33 %
  • 95 g masla
  • 2 ČL soľ

Poleva:

  • 450 g masla
  • 450 g tmavej čokolády

Na ozdobenie:

  • 80 g karamelovej čokolády
  • 10 g slnečnicového oleja
  • 10 g lieskových orieškov (celé)
  • Jedlé zlato

Postup prípravy torty:

  1. Do misky dáme vajíčka, mlieko, soľ, kakao, múku, olej. Dobre vymiešame a necháme 10 minút odpočívať. Z pripraveného cesta upečieme palacinky.
  2. Pripravíme slaný karamel. Do hrnca dáme cukor, glukózový sirup a necháme rozpustiť. Pridáme zohriatu smotanu, maslo a soľ. Zamiešame a varíme 2 min. Necháme vychladnúť.
  3. Na plnku zmiešame obe smotany s cukrom a dobre vyšľaháme. Pridáme roztopenú čokoládu.
  4. Naplníme palacinky (karamelom a plnkou), na vrch torty nalejeme karamel a posypeme orieškami.
  5. Rozpustime tmavú čokoládu, pridáme maslo a vyšľaháme. 1/3 odložíme do cukrárskeho vrecka. Zvyškom natrieme tortu. Dáme vychladiť.
  6. Rozpustime karamelovú čokoládu, pridáme olej. Urobíme stekance.
  7. Pomocou cukrárskeho vrecka zo špičkou dozdobíme tortu. Naukladáme oriešky a kúsky zlata.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE