Tartaletky predstavujú chutný druh malých koláčikov francúzskeho pôvodu. Pečú sa v malých košíčkoch a následne sa plnia krémami a väčšinou aj zdobia ovocím. Podávať ich môžete trebárs k nedeľnej kávičke alebo nimi môžete ponúknuť návštevu či hostí na domácej oslave. Skúste tieto jednoduché tartaletky s čokoládou a ovocím podľa Janky z relácie Pečie celé Slovensko.
Odporúčame: Gaštanovo-višňová torta z Pečie celé Slovensko
- 300 g múky
- 180 g masla
- 60 g cukru
- Citrónová kôra
- 2 žĺtky
Cesto na tartaletky:
- 250 g čokolády 70 %
- 200 ml šľahačky 40 %
- 300 g čučoriedok
- 150 g mascarpone
- 100 ml šľahačky
- 80 g hnedého cukru
- Modré farbivo
Suroviny na krém:
- Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré dáme odpočívať minimálne na dve hodiny do chladničky.
- Potom cesto natláčame do formičiek a pečieme pri 175 stupňoch cca 10 minút.
- Čokoládu prelejeme horúcou šľahačkou a miešame až do rozpustenia. Ganache vlejeme do košíčkov.
- Košíky dozdobíme krémom zo zvyšných surovín a bobuľovými plodmi.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko