Aj vy máte najradšej banány, ktoré sú tak správne dozreté a keď sú už veľmi prezreté, tak skôr od nich dávate ruky preč? Ak aj neobľubujte veľmi sladké a zmäknuté banány s hnedými škvrnami, nezabúdajte na to, že do koša rozhodne nepatria. Dajú sa využiť skutočne mnohými spôsobmi. Jedným z najlepších a najľahších spôsobov, ako použiť prezreté banány, je ich pomixovanie s inými druhmi ovocia a zeleniny na chutné smoothie. Skúste kombináciu s jahodami alebo špenátom a verte, že nebudete ľutovať.
Prezreté banány sa tiež dajú použiť na osladenie rôznych múčnikov. Miesto si nájdu napríklad v muffinoch. A máme pre vás ešte jeden tip. Ak máte chuť na niečo sladké a zároveň zdravé, skúste naše jednoduché lievance pripravené len z troch surovín. Sú skvelou voľbou napríklad na víkendové raňajky.
Suroviny na banánové lievance:
- 2 banány
- 2 vajcia
- 1/2 ČL mletej škorice
+ olej na smaženie (napríklad kokosový)
Pripravte si banánové lievance podľa nášho videonávodu:
Vyskúšaj náš ďalší videorecept TU:
Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk