Nátierky, často nazývané aj pomazánky, sú proste skvelá vec. Sú výbornou voľbou na raňajky, taktiež ich možno podávať na desiatu alebo olovrant a pokojne si ich možno vychutnať s chrumkavým pečivom aj ako ľahkú večeru. Taktiež sa z nich dá pripraviť chutné občerstvenie pre návštevu alebo hostí na malej domácej oslave. Ich využitie je skutočne rozmanité a rôznorodé sú aj samotné nátierky.
Akú máte najradšej vy? Veľmi chutná je bryndzová alebo tuniaková nátierka, tiež cesnaková, avokádová, cviklová, nivová a mnohé ďalšie. Nabudúce vyskúšajte aj túto našu mrkvovú nátierku ochutenú strúčikmi cesnaku a poriadnou dávkou slaného údeného syra. Čo na ňu poviete?
Suroviny na mrkvovú nátierku:
- 8 až 10 mrkiev
- 250 g údeného syra
- 400 ml tatárskej omáčky
- 200 g bieleho jogurtu
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
Pripravte si mrkvovú nátierku podľa nášho videonávodu:
Vyskúšajte aj náš ďalší videorecept TU:
Fantastické hrnčekové palacinky zo špaldovej múky
Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk