Magdinu bábovku s vaječným likérom, čokoládovou polevou a malinami zo šou Pečie celé Slovensko ocenia predovšetkým dospelí. Tak keď vás čaká návšteva bez malých drobcov, ktorí by po chutne vyzerajúcom múčniku bažili, prečo ju nevyskúšať? Kombinácia vaječného likéru v ceste s čokoládou a malinami si vás bezpochyby získa. Táto bábovka je nenáročná na prípravu, no verte, že každého ho ňou nadchnete. Tak hor sa do pečenia!
Ingrediencie:
- 4 ks vajce
- 200 g práškového cukru
- 2 vanilky
- 200 ml oleja
- 200 ml vaječného likéru
- 100 g hladká múka
- 100 g zemiakový škrob
- 1 ks prášok do pečiva
- 300 g čerstvé maliny
- na ganache – 150 g tmavej čokolády a 120 ml šľahačky
Postup:
Vajcia, cukor, vanilku vyšľaháme a pridáme olej a likér (pomaly). Múku, škrob, prášok do pečiva zmiešame a pridáme k vajíčkovej hmote cez sitko. Maliny posypeme múkou a vpustíme do cesta. Dáme piecť na 160 až 170 °C na 45 minút. Potom dáme vychladiť. Polejeme čokoládovým ganache. Dozdobíme malinami a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko