Už viete, čo si dnes pripravíte na obed? Máme pre vás skvelý tip! Pretože nie je nič lepšie, ako si jednoducho uvariť rýchlu a k tomu zdravú polievku plnú vitamínov.
Dnes vám ako inšpiráciu ponúkame žihľavovú polievku, ktorá v sebe obsahuje veľmi veľa vitamínov. Ak ste doteraz ešte neskúsili v kuchyni využiť túto rastlinu, právom označovanú za prírodný liek, neváhajte a vyskúšajte, výsledok vás milo prekvapí.
Ingrediencie na prípravu polievky
- 400 – 500 g žihľavy
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 1 jarná cibuľka
- 1 väčší zemiak
- 1 väčšia mrkva
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 50 ml smotany na šľahanie
- soľ, korenie
Odporúčame: Najlepší bazový sirup podľa našich babičiek
Postup
- Na miernom ohni zohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pór a jarnú cibuľku.
- Keď budú cibuľky osmažené dozlatova, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájaný zemiak, restujeme.
- Dusíme približne 10 minút, kým zelenina nepustí šťavu.
- Následne túto zmes zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú, čo bude trvať cca 10 – 15 minút.
- Pridáme listy žihľavy a necháme minútu povariť, kým listy „nezvädnú“ a nesparia sa.
- Všetko spolu premiešame a polievku rozmixujeme.
- Osolíme, pridáme maslo a smotanu a necháme všetko spolu minútku prevariť.
Nechajte sa inšpirovať: Máte zlé návyky pri upratovaní? Zbavte sa ich čo najskôr!