Špargľová polievka – HIT tejto sezóny!

špargľová polievka

Obdobie špargle je už tu, tak túto ingredienciu v obchode neprehliadajte. Ako ju využiť v kuchyni? Špargľová polievka je skvelým tipom!

Polievky sú skvelou voľbou na každý deň. Ich príprava je rýchla a zasýtia na dlhý čas. A ak si vyberieme čerstvé, zdravé a chutné ingrediencie, výsledok bude stáť za to.

Špargľová polievka zahreje i prekvapí svojou chuťou!

Prípravou lahodnej špargľovej polievky nič nepokazíte! Sezóna špargle je už tu, a preto jej dajte šancu. Jarná polievka a čerstvé ingrediencie sú dokonalá kombinácia, pričom doba prípravy je skutočne veľmi krátka. 

Príprava špargle je jednoduchá, či už na vás doma čaká biela špargľa alebo zelená čerstvá špargľa. Spôsob prípravy špargle možno uchopiť rôznym spôsobom, výsledkom čoho môže byť napríklad aj špargľový chutná polievka!

Obdobie špargle je už tu, a preto sme si pre vás pripravili recept na chutnú polievku z tejto vynikajúcej suroviny. Fantázii sa medze nekladú – preto je len na vás a vašej chuti, či zvolíte bielu alebo zelenú špargľu. Z oboch je polievka dokonalo chutná! Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.

Čo budeme na prípravu polievky potrebovať?

  • 500 g špargle (bielej alebo zelenej)
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 – 3 stredne veľké zemiaky 
  • 1 cibuľa
  • smotana na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie

Odporúčame aj: Najchutnejšia avokádová nátierka – ako ju pripraviť trikrát inak?

špargľa recepty Shutterstock®

Postup prípravy - recept na špargľovú polievku - HIT tejto sezóny!

  • Na rozohriatom masle speníme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita.
  • Po chvíľke pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime múkou a restujeme.
  • Zmes cibule a zemiakov zalejeme vodou tak, aby bola ponorená vo vode. S vodou to ale neprežeňte, aby nebola polievka príliš riedka.
  • Očistíme si špargľu a odrežeme z nej približne 1 až 1,5 cm z konca. Odrežeme aj hlavičky, ktoré si môžeme chvíľku povariť a na konci si nimi polievku dozdobiť.
  • Očistenú špargľu pridáme do polievky k cibuli a zemiakom a privedieme k varu.
  • Podľa chuti pridáme soľ a korenie.
  • Keď je polievka uvarená, rozmixujeme ju ponorným mixérom a prelejeme cez sitko do druhého pripraveného hrnca – zbavíme sa tak vláknitých častí špargle.
  • Do takto rozmixovanej polievky prilejeme smotanu na varenie a necháme všetko spolu prevrieť.
  • Podávame podľa chuti s krutónmi, bylinkami či vopred pripravenými uvarenými hlavičkami špargle.

Zaujme vás: Kvások vs droždie: Viete, aký je medzi nimi rozdiel?

Aktualizované na 22.05.2024

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE