Poznáte quiche? Ide o francúzsky slaný koláč, ktorý možno podávať ako obed či večeru. Upiecť ho možno v rôznych príchutiach. Skvelú kombináciu zvolila Inga z relácie Pečie celé Slovensko, ktorá upiekla zemiakový quiche s kozím syrom, sušenými paradajkami, červenou cibuľkou a vlašskými orechmi. Zbiehajú sa vám slinky? Tak hor sa do pečenia!
Suroviny na cesto:
- 230 g maslo studené
- 340 g hladká múka
- 70 g mlieko
- 10 g soľ
Suroviny na plnku:
- 185 g zemiaky ošúpané (2-3 stredné zemiaky)
- 40 g tvrdý kozí syr (gouda)
- 100 g mäkký kozí syr
- 9-12 ks sušené paradajky
- ½ červenej cibule
- 40 g vlašské orechy
Suroviny na zálievku:
- 150 g mlieko
- 160 g šľahačka
- 1 vajíčko
- 2 žĺtka
- 22 g kukuričný škrob
- 30 g tvrdý kozí syr
- soľ
- Čierne mleté korenie
Postup: Všetko spolu zmiešať.
Postup na quiche s kozím syrom:
- Cesto: Múku zmiešať so soľou. Pridať na kocky nakrájané studené maslo. Vymiešať. Pridať studené mlieko. Cesto vyvaľkať, vyložiť do formy.
- Plnka: Zemiaky uvariť a spraviť pyré. Tvrdý syr nastrúhať.
- Všetko poukladáme a zalejeme zálievkou. Pečieme cca 40 minút na 180 až 200 °C.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko