RECEPT: Syrovo-šunkový quiche z Pečie celé Slovensko

Čo pripraviť na obed alebo večeru? Skúste upiecť quiche. Ešte ste o tejto dobrote nepočuli? Ide o tradičný francúzsky koláč, ktorý sa dá pripraviť na rôzne zeleninové aj mäsité spôsoby. Vyskúšať môžete napríklad tento syrovo-šunkový quiche so špenátom a cherry paradajkami, ktorý v relácii Pečie celé Slovensko upiekol Miňo. Verte, že sa po ňom len tak zapráši. 

Suroviny na cesto:

  • 230 g hladká múka
  • 150 g špaldová múka 
  • 2 žĺtka
  • 200 g maslo
  • ½ KL soľ
  • Voda (podľa potreby)

Suroviny na náplň:

  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 80 g schwarzwaldská šunka
  • 80 g čerstvý baby špenát
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 250 g ricotta
  • 100 ml smotana na šľahanie
  • 4 vajcia
  • 50 g strúhaný parmezán
  • Soľ, korenie (podľa chuti)
  • Troška muškátový oriešok
  • 50 ml Olej
  • 100 g cherry paradajky

Postup na syrovo-šunkový quiche:

  • Z uvedených surovín na cesto si pripravíme kompaktné cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút. 2/3 cesta si rozvaľkáme a vložíme do pripravenej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou, z druhej časti si spravíme vrkoč na ozdobenie. 
  • Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 15 minút. 
  • Medzitým si pripravíme plnku. Cibuľku očistíme, nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú šunku, zľahka orestujeme a pridáme špenát, odstavíme. 
  • Ricottu, smotanu a 2 vajíčka spolu zmiešame, pridáme soľ, korenie, parmezán, a do tejto zmesi zamiešame restovanú zmes. 
  • Vlejeme na korpus, ozdobíme vrkočom, cherry paradajkami a do stredu rozbijeme 1 surové vajíčko. Vrkoč potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 35 minúť.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE