RECEPT: Rubikova kocka s francúzskou trikolórou z Pečie celé Slovensko

Rubikova kocka môže byť nielen hračkou, ale aj chutným dezertom. Neveríte? Presvedčí vás o tom táto sladučká Rubikova kocka s lieskovými orieškami z Pečie celé Slovensko. Súťažiaci Miňo ju odel do farieb francúzskej vlajky. Ak sa rozhodnete vyskúšať tento netradičný dezert a podávať ho trebárs na rodinnej oslave, stačí sa držať postupu nižšie. Držíme palce!

Suroviny na cesto:

  • 70 g mleté lieskové orechy
  • 40 g mandľová múka
  • 70 g práškový cukor
  • 1 bielko
  • 2 vajcia
  • 20 g hladká múka
  • 55 g maslo
  • 10 g kakao
  • 2 bielky
  • 25 g kryštálový cukor

Zmes praline:

  • 150 g olúpané, lieskové orechy
  • 100 g kryštálový cukor
  • 100 g mliečna čokoláda

Mousse:

  • 200 g biela čokoláda
  • 390 ml smotana na šľahanie
  • 4 plátky želatíny

Zrkadlová poleva:

  • 30 g prášková želatína
  • 180 g voda
  • 450 g glukóza
  • 450 g kryštálový cukor
  • 220 g voda
  • 300 g salko
  • 450 g biela čokoláda
  • tmavomodré farbivo

Velvet poleva:

  • 420 g biela čokoláda
  • 180 g kakaové maslo
  • biela farba na čokoládu

Červená poleva:

  • Deco melts 750 g

Postup prípravy Rubikovej kocky:

  • Bielok, múky, cukor, vajcia, orechy, kakao a maslo spolu vymiešame do peny. Vyšľaháme si sneh z bielkov a cukru a spolu zmiešame do jednej hmoty. Vylejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme pri 190 °C asi 15 minút. 
  • Pripravíme si praline zmes, orechy upečieme do zlatista, cukor si upálime na karamel, pridáme orechy, vylejeme na mastný papier a necháme vychladnúť. 
  • Orechy si pomelieme na kašu, do ktorej pridáme roztopenú mliečnu čokoládu.
  • Pripravíme si mousse: 100ml šľahačky privedieme do varu a pridáme bielu čokoládu a rozpustíme. Necháme trocha vychladnúť.
  • Želatínu namočíme do studenej vody na 5 až 10 minút. Želatínu rozpustíme a pridáme do čokolády.
  • Smotanu vyšľaháme a postupne pridávame zmes čokolády so želatínou.
  • Zmesou na mousse plníme formu, vložíme praline zmes a zakryjeme nakrájaným na štvorčeky pripravený korpus. Dáme zmrznúť. 
  • Po vytiahnutí polievame rôznymi polevami a zdobíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE