Rozprávková torta Čin-Čin, ktorú v relácii Pečie celé Slovensko upiekla súťažiaca Lucka, vyzerá skrátka úžasne. Vnútri na vás čaká chuť pistácií a malín. Trúfate si na jej prípravu tiež? Nižšie prinášame recept.
Suroviny na cesto:
- 180 g mandľovej múky
- 180 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 190 g kryštálového cukru
- 6 vajec
- Štipka soli
- 190 g masla
- 3 PL pistáciovej pasty
- 135 g gréckeho jogurtu
- 135 g mlieka
- 1 ČL mletého kardamónu
- 50g mletých pistácií
Suroviny na krém:
- 180 g bielkov
- 300 g kryštálového cukru + 100 g vody
- 500 g masla
- 100 g malín mrazených – rozpustených
- 100 g malinového pyré
Malinový vklad:
- 500 g mrazených malín
- 100 g práškového cukru
- 20 g pektínu
- Šťava z polovice citróna
- 2 kvapky ružového oleja
Vrchný poter:
- 1 kg poťahovacej hmoty
- 300 g modelovacej hmoty
- Farby gélové /krémová, hnedá, žltá, zelená, červená
- Farby práškové/ žltá, hnedá, čierna, zelená
Postup prípravy torty:
- Korpus – suché suroviny si zmiešame spolu. V mixéri si vyšľaháme maslo s cukrom a v ďalšej miske bielky so soľou. Do vyšľahaného masla pridáme žĺtky, pistáciovú pastu a jogurt. Na striedačku pridávame mlieko a suché suroviny. Hotovú zmes rozdelíme do foriem 22 cm na polovicu a pečieme 160 stupňov na 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozkrojíme na polovicu-vzniknú nám 4 korpusy.
- Malinový vklad – tento ovocný vklad si pripravíme hneď, ako dáme piecť korpus – musí dobre vychladnúť. Maliny, polovicu cukru a vodu privedieme k varu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme cukor s pektínom a necháme prevrieť 5 minút. Rozdelíme do troch 15-centimetrových obručí a schladíme.
- Maslový malinový krém - bielky vyšľaháme v mixéri do peny, a zároveň varíme cukor s vodou na 118 stupňov. Následne prilejeme do bielkov a miešame na maximálnych otáčkach do tuhej lesklej peny. Vymeníme metličku za k-metlu a primiešame maslo, po malých kúskoch. Nakoniec pridáme maliny a pyré. Takto isto urobíme aj krém na vrchný obter.
- Tortu skladáme nasledovne. Na korpus položíme malinový vklad a potrieme malinovým krémom. Postup opakujeme. Tortu dáme schladiť a vychladnutú potierame vrchným poterom, ktorý som si prifarbila na zeleno. Tortu už len dozdobíme pripravenými figúrkami a dekoráciami.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko