RECEPT: Rozprávková torta Čin-Čin z Pečie celé Slovensko

Rozprávková torta Čin-Čin, ktorú v relácii Pečie celé Slovensko upiekla súťažiaca Lucka, vyzerá skrátka úžasne. Vnútri na vás čaká chuť pistácií a malín. Trúfate si na jej prípravu tiež? Nižšie prinášame recept. 

Suroviny na cesto:

  • 180 g mandľovej múky
  • 180 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 190 g kryštálového cukru
  • 6 vajec
  • Štipka soli
  • 190 g masla
  • 3 PL pistáciovej pasty
  • 135 g gréckeho jogurtu
  • 135 g mlieka
  • 1 ČL mletého kardamónu
  • 50g mletých pistácií

Suroviny na krém:

  • 180 g bielkov
  • 300 g kryštálového cukru + 100 g vody
  • 500 g masla
  • 100 g malín mrazených – rozpustených
  • 100 g malinového pyré

Malinový vklad:

  • 500 g mrazených malín
  • 100 g práškového cukru
  • 20 g pektínu
  • Šťava z polovice citróna
  • 2 kvapky ružového oleja

Vrchný poter:

  • 1 kg poťahovacej hmoty
  • 300 g modelovacej hmoty
  • Farby gélové /krémová, hnedá, žltá, zelená, červená
  • Farby práškové/ žltá, hnedá, čierna, zelená

Postup prípravy torty:

  1. Korpus – suché suroviny si zmiešame spolu. V mixéri si vyšľaháme maslo s cukrom a v ďalšej miske bielky so soľou. Do vyšľahaného masla pridáme žĺtky, pistáciovú pastu a jogurt. Na striedačku pridávame mlieko a suché suroviny. Hotovú zmes rozdelíme do foriem 22 cm na polovicu a pečieme 160 stupňov na 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozkrojíme na polovicu-vzniknú nám 4 korpusy.
  2. Malinový vklad – tento ovocný vklad si pripravíme hneď, ako dáme piecť korpus – musí dobre vychladnúť. Maliny, polovicu cukru a vodu privedieme k varu. Ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme cukor s pektínom a necháme prevrieť 5 minút. Rozdelíme do troch 15-centimetrových obručí a schladíme.
  3. Maslový malinový krém - bielky vyšľaháme v mixéri do peny, a zároveň varíme cukor s vodou na 118 stupňov. Následne prilejeme do bielkov a miešame na maximálnych otáčkach do tuhej lesklej peny. Vymeníme metličku za k-metlu a primiešame maslo, po malých kúskoch. Nakoniec pridáme maliny a pyré. Takto isto urobíme aj krém na vrchný obter.
  4. Tortu skladáme nasledovne. Na korpus položíme malinový vklad a potrieme malinovým krémom. Postup opakujeme. Tortu dáme schladiť a vychladnutú potierame vrchným poterom, ktorý som si prifarbila na zeleno. Tortu už len dozdobíme pripravenými figúrkami a dekoráciami.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE