Cakesicles sú nanuky, ktoré sa nikdy neroztopia. Ako je to možné? Pretože sú pripravené z cesta, často z klasickej piškóty. No vyzerajú ako skutočné nanuky. Tieto chutné dobroty sa dajú pripraviť na mnohé rôznorodé spôsoby a s rôznou chuťou. Ak chystáte nejakú oslavu, ako pohostenie môžete upiecť napríklad aj tieto punčové cakesicles od Alenky z Pečie celé Slovensko. Hor sa do pečenia!
Suroviny na cakesicles:
- 5 vajec
- 5 lyžíc kryštálový cukor
- 5 lyžíc polohrubá múka
- ½ prášok do pečiva
- 350 g marhuľový kompót
- 100 g maslo
- 50 g práškový cukor
- Punčová aróma
- 5 lyžíc rum
- 2 lyžice mascarpone
Postup prípravy cakesicles:
Z vajec, cukru, múky a prášku do pečiva urobíme a upečieme klasické piškótové cesto. Po vychladnutí ho rozdrvíme. Marhuľový kompót rozmixujeme a všetky ingrediencie zmiešame s rozdrveným korpusom. Formičky naplníme zmesou, necháme v mrazničke stuhnúť, polejeme farebnou čokoládou a ozdobíme.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko