Bonboniéra predstavuje osvedčenú voľbu, keď chceme niekomu zagratulovať a zároveň mu dať nejakú maličkosť. V obchode ich nájdeme neúrekom, no čo tak skúsiť vykúzliť svoju vlastnú? Takú oslávenec dozaista viac ocení. Tieto bonbóny z bielej čokolády s čokoládovou a pomarančovou plnkou zachutia každému. Pripraviť si ich môžete podľa receptu od Janky z Pečie celé Slovensko.
Suroviny na bonboniéru:
- 200 g bielej čokolády
- 100 g kakaového masla
Suroviny na plnku 1:
- 100 g kryštálového cukru
- 0,5 dl vody
- 0,1 l smotany na šľahanie 33 %
- 50 g kandizovaného pomaranča
- 50 g mandlí
Suroviny na plnku 2:
- 125 g čokolády 70 %
- 150 ml smotany na šľahanie 33 %
- Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)
Postup prípravy bonboniéry:
- Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
- Plnka I – do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kandizované pomaranče. Premiešame a necháme vychladnúť.
- Plnku II – začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
- Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládou. Vložíme do chladničky cca na hodinku a môžeme degustovať.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko