Penová torta s mascarpone a ovocím z Pečie celé Slovensko

Príprava penovej torty rozhodne nie je jednoduchá, no stačí mať trochu šikovné ruky a všetko sa dá. Ak hľadáte nový recept na penovú tortu, alebo to s penovou tortou chcete vyskúšať prvýkrát, postupovať môžete podľa receptu od Mariána z relácie Pečie celé Slovensko. Ten svoju penovú tortu pripravil s lahodnou mascarpone plnkou a sviežim ovocím. 

Suroviny na cesto:

  • 8 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL vínneho octu
  • 3 g soli

Suroviny na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smotany 35 %
  • 200 g práškového cukru
  • 20 g kakaa
  • 200 g horkej čokolády

Na ozdobenie:

  • 250 g malín
  • 125 g čučoriedok
  • Čerstvá mäta

Príprava penovej torty:

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Do bielkov dáme soľ a dáme šľahať. Postupne prisýpame cukor. Šľaháme, pokým nevznikne tuhá hmota. Cukor musí byť úplne rozpustený (skúšame na dlani).
  2. Postupne pridáme vínny ocot (po stene misky) a nakoniec ručne opatrne vmiešame škrob.
  3. Pomocou vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame trikrát na plech s papierom na pečenie tvar podkovy. Dáme sušiť na cca 120 stupňov na cca 2 hod.
  4. Šľahačku s mascarpone dáme šľahať a pridávame práškový cukor, kakao a rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme do tuhej peny, ktorú dáme vychladiť.
  5. Na usušenú tortu poukladáme maliny, naplníme plnkou a ozdobíme čučoriedkami a mätou.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE