Táto torta zo záhrobia od Alenky z relácie Pečie celé Slovensko možno na prvý pohľad nevyzerá na zjedenie. No pod strašidelným povrchom sa ukrýva sladká dobrota, a to konkrétne kombinácia vlašských orechov, lieskovcov, čokolády a banánov. Upiecť si ju môžete podľa receptu nižšie, či už si ju takto strašidelne nadekorujete, alebo i nie.
Ingrediencie na korpus:
- 12 vajec
- 360 g kryštálový cukor
- 280 g polohrubá múka
- 200 g mleté orechy /100g vlašské + 100 g lieskové/
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilka
- 3 PL čierneho kakaa
Postup: Bielky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami a postupne pridáme múku s práškom do pečiva a orechmi. Približne 2/3 cesta vylejeme do formy /oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao a toto vylejeme do okrúhlej formy /na priemere nezáleží/ a obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
Ingrediencie na krém:
- 0,7 l mlieko
- 500 g práškový cukor
- 3 zlaté klasy
- 50 g kakao
- 100 g čokoláda na varenie 70 %
- 500 g maslo
- 4 banány
+ rum na ochutenie „punčoviny“, med na dekorovanie.
Postup: Z mlieka, práškového cukru, zlatých klasov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom. Korpusy naplníme krémom a banánmi a tortu potiahneme poťahovacou hmotou. Dozdobíme. Na krv použijeme med a gélové alebo práškové farby.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko