RECEPT: Orechovo-čokoládová torta zo záhrobia z Pečie celé Slovensko

Táto torta zo záhrobia od Alenky z relácie Pečie celé Slovensko možno na prvý pohľad nevyzerá na zjedenie. No pod strašidelným povrchom sa ukrýva sladká dobrota, a to konkrétne kombinácia vlašských orechov, lieskovcov, čokolády a banánov. Upiecť si ju môžete podľa receptu nižšie, či už si ju takto strašidelne nadekorujete, alebo i nie.   

Ingrediencie na korpus:

  • 12 vajec
  • 360 g kryštálový cukor
  • 280 g polohrubá múka
  • 200 g mleté orechy /100g vlašské + 100 g lieskové/
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilka
  • 3 PL čierneho kakaa 

Postup: Bielky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami a postupne pridáme múku s práškom do pečiva a orechmi. Približne 2/3 cesta vylejeme do formy /oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao a toto vylejeme do okrúhlej formy /na priemere nezáleží/ a obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.

Ingrediencie na krém:

  • 0,7 l mlieko
  • 500 g práškový cukor
  • 3 zlaté klasy
  • 50 g kakao
  • 100 g čokoláda na varenie 70 %
  • 500 g maslo
  • 4 banány

+ rum na ochutenie „punčoviny“, med na dekorovanie.

Postup: Z mlieka, práškového cukru, zlatých klasov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom. Korpusy naplníme krémom a banánmi a tortu potiahneme poťahovacou hmotou. Dozdobíme. Na krv použijeme med a gélové alebo práškové farby. 

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE