Netradičná bonboniéra s gorgonzolou, pistáciami alebo čučoriedkami z Pečie celé Slovensko

Čo tak pripraviť bonboniéru doma? Áno, je isto ľahšie ísť kúpiť nejakú do obchodu, no domáce pralinky sú nielen lahodnejšie, ale keď nimi trebárs niekoho obdarujete, dozaista si ich bude vážiť viac ako tie kupované. Prinášame inšpiráciu hneď na niekoľko druhov lahodných bonbónov, ktoré v relácii Pečie celé Slovensko pripravila Táňa. Skúsite čokoládové pralinky s gorgonzolou, pistáciovo-malinové alebo s príchuťou čučoriedkového cheesecaku? 

Truffle gorgonzola, biela čokoláda a oriešok:

  • 75 g + 100 g bielej čokolády
  • 30 g smotany na šľahanie 33 %
  • ¼ vanilkový struk
  • 5 g glukózy
  • 50 g gorgonzoly
  • 40 g vlašských orechov na posypanie

Truffle pistácia malina:

  • 75 g + 80 g bielej čokolády
  • 55 g smotany na šľahanie 33 %
  • 15 g pistáciovej pasty
  • 18 g masla
  • Štipka soli
  • 50 g pistáciového prášku

Plnka:

  • 70 g malinového pyré
  • 11 g glukózy
  • 25 g cukru

Cheesecake čučoriedka:

  • 125 g bielej čokolády
  • 150 g smotanového syra
  • 70 ml smotany 33 %

Plnka:

  • 150 g čučoriedkového pyré
  • 10 g (1) + 5 g (2) cukru
  • 4 g pektínu

Na pokrytie:

  • 200 g ruby čokolády
  • Jedlé zlato

Lieskové oriešky „baileys“:

  • 150 g bielej čokolády

Plnka:

  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 70 g lieskových orieškov
  • 35 g krémového likéru

Ozdoba:

  • 40 g kakaového masla
  • Jedlé kvety
  • Jedlé zlato
  • Jedlá farba pre čokoládu biela a čierna

Postup prípravy praliniek:

  1. Gorgonzolovo čokoládové truffles – nalejeme smotanu a glukózu do hrnca, privedieme do varu a miešame. Pridáme čokoládu a dobre premiešame. Na záver pridáme gorgonzolu. Necháme stuhnúť. Vlašské orechy vysušíme v rúre pri teplote 160 stupňov cca 10-15 minút. Potom ich rozdrvíme. Po ustálení čokolády formujeme cukríky s hmotnosťou 13 g. Roztopíme bielu čokoládu. Vyvaľkáme v nej cukríky. Posypeme nasekanými orechmi.
  2. Pistáciovo malinové truffles – v hrnci zohrejte smotanu, nalejte 75 g čokolády, dobre premiešame. Potom pridáme pistáciovú pastu a soľ, znova premiešajte. Pri 35-40 stupňoch pridáme maslo. Všetko rozšľaháme tyčovým mixérom. Odložíme vychladnúť.
  3. Ovocná plnka – zmiešame všetky ingrediencie. Varíme 8 - 10 minút, kým nezhustne. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
  4. Pistáciovú ganache nalejeme do formy pologulí, dovnútra dáme malinovú plnku, necháme vychladnúť. Roztopíme 80 g bielej čokolády. Spojíme dve polovice, namočíme do bielej čokolády a obalíme do pistáciového prášku.
  5. Cheesecake čučoriedka – v miske zmiešame vychladnutú smotanu a smotanový syr, dobre premiešame. Pridáme rozpustenú čokoládu, opäť dobre premiešame a rozotrieme do formy s rozmermi 16 x 16 centimetrov.
  6. Na náplň zmiešame čučoriedkové pyré a 10 g cukru, dáme zohriať, pridáme pektín s 5 g cukru. Dobre premiešame a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne. Vychladíme a nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí nakrájame na kocky 3 x 3 cm.
  7. Roztopíme ruby čokoládu a namočíme do nej cukríky. Ozdobíme jedlým zlatom.
  8. Lieskové oriešky – kakaové maslo temperujeme, zohrejeme na 40 stupňov a ochladíme na 28 stupňov. Kvety namočíme do kakaového masla a naukladáme do formy. Potom temperujeme bielu čokoládu. Prihrejeme ju v mikrovlnnej rúre do teploty 40-45 stupňov, ochladíme na teplotu 25-26 stupňov a znovu zohrejeme do teploty 27-28 stupňov. Vyplníme formu vylejeme zvyšky. Necháme stuhnúť.
  9. V rúre vypražíme lieskové orechy pri teplote 160 stupňov počas 10-15 minút. Rozdrobíme.
  10. Pripravíme si plnku. Rozpustite mliečnu čokoládu a smotanu na šľahanie, pridáme nasekané lieskové orechy a krémový likér. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
  11. Naplníme cukríky plnkou. Potom znova temperujeme bielu čokoládu a prikryjeme ňou cukríky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE