Pavlova torta je pravdepodobne všetkým dobre známa. Ide o dezert z pečeného krému zo šľahaných bielkov, ktorý sa podáva spravidla so šľahačkou a ovocím. Skúšali ste ju však pripraviť niekedy v zmenšenej verzii? Minipavlovky sú skvelou voľbou na oslavy, svadby aj ako pohostenie pre návštevu. Upiecť si ich môžete podľa receptu z Pečie celé Slovensko.
Suroviny na bielkový sneh:
- 120 ml vaječných bielkov
- 1/8 lyžičky vínneho kameňa
- 1/8 lyžičky soli
- 250 g cukru krupica
- 1½ lyžičky kukuričného škrobu
- 1 polievková lyžica vínneho octu
- ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Suroviny na krém:
- 250 g šľahačka 40 %
- 25 g cukor práškový
- Vanilka
Postup prípravy minipavloviek
Bielkový sneh:
-
Rúru predhrejte na 175 stupňov.
- Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
- Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
- Pripravte na papier na pečenie 12 ks minipavloviek s priemerom 6cm .
- Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
- Vypnite rúru, trochu otvore dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.
Krém:
-
Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.
- Naplňte minipavlovky a ozdobte ovocím.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko