RECEPT: Minipavlovky s ovocím z Pečie celé Slovensko

Pavlova torta je pravdepodobne všetkým dobre známa. Ide o dezert z pečeného krému zo šľahaných bielkov, ktorý sa podáva spravidla so šľahačkou a ovocím. Skúšali ste ju však pripraviť niekedy v zmenšenej verzii? Minipavlovky sú skvelou voľbou na oslavy, svadby aj ako pohostenie pre návštevu. Upiecť si ich môžete podľa receptu z Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na bielkový sneh:

  • 120 ml vaječných bielkov
  • 1/8 lyžičky vínneho kameňa
  • 1/8 lyžičky soli
  • 250 g cukru krupica
  • 1½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 polievková lyžica vínneho octu
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Suroviny na krém:

  • 250 g šľahačka 40 % 
  • 25 g cukor práškový
  • Vanilka

Postup prípravy minipavloviek

Bielkový sneh:

  1. Rúru predhrejte na 175 stupňov.

  2. Vyšľaháme sneh z bielkov, vínneho kameňa a soli do peny.
  3. Pridajte kryštálový cukor, kukuričný škrob, ocot a vanilku a pokračujte v šľahaní, kým nie sú bielky tuhé, hladké a lesklé.
  4. Pripravte na papier na pečenie 12 ks minipavloviek s priemerom 6cm .
  5. Pečieme 10 minút. Znížte teplotu v rúre na 150 C a pečte, kým sa nafúknu, asi 20-30 minút.
  6. Vypnite rúru, trochu otvore dvierka rúry a nechajte vychladnúť v rúre.

Krém:

  1. Šľahačku spolu s cukrom a vanilkou do krémova vyšľahajte.

  2. Naplňte minipavlovky a ozdobte ovocím.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE