RECEPT: Mangovo-maracujová torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko

Trúfate si na prípravu domácej torty, napríklad pre oslávenca? V tom prípade máme pre vás tip na recept. Táto exotická torta s maracujou a mangom nadchne všetkých milovníkov sviežich ovocných chutí. Upiecť si ju môžete podľa receptu od Lucky z relácie Pečie celé Slovensko. Hor sa do pečenia!

Cesto Joconde:

  • 400 g x 2 mandľovej múky
  • 340 g x 2 práškového cukru
  • 115 g x 2 hladkej múky
  • 10 x 2 vajec
  • 12 x 2 bielok
  • 60 g x 2 cukor krupica
  • 140 g x 2 maslo roztopené

Cesto Joconde choco:

  • 400 g mandľovej múky
  • 340 g práškového cukru
  • 82 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 10 vajec
  • 12 bielok
  • 140 g maslo roztopené

Plnka mascarpone:

  • 1000 g mascarpone
  • 1000 g smotany 35 %
  • 400 g cukor múčka
  • vanilka čerstvá/pasta
  • mango

Mangovo-maracujové coulis:

  • 1000 g mangového pyré
  • 160 g maracujového pyré
  • 160 g cukor krupica
  • 200 g glukózy
  • 24 g pektín NH
  • mäta

Poťahové hmoty:

  • 500 g tmavej čokolády
  • 500 g masla
  • 500 g čokoládové maslo
  • zlatá farba, žltá farba, čierna farba

Origami:

  • 900 g tmavá čokoláda
  • 450 g maslo
  • čierna farba na oko

Swiss merinque:

  • 5 bielkov (200 – 220 g)
  • 370 g kryštálového cukru
  • 500 g masla

Postup prípravy torty:

  1. Zapneme rúru na 230 °C a pripravíme si plechy s papierom.
  2. Joconde – preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 5 vajec. Bielky vymiešame a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevznikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto rozdelíme na rovnomerné časti a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť.
  3. Joconde choco – preosejeme mandľovú múku, práškový cukor, múku a kakao. Zapracujeme do múky vajcia. Vymiešame bielky dotuha a pomaly pridáme krupicový cukor, kým nevzdnikne krásna meringue. Zapracujeme ju do cesta a pridáme roztopené maslo. Cesto dáme do okrúhlej formy cca 24 cm a dáme piecť do rúry na cca 8 min. Potom necháme vychladnúť.
  4. Vyrobíme lupene kvetu z modelovacej hmoty. Necháme sušiť.
  5. Mangovo-maracujový coulis – zohrejeme glukózu s pyré na 50 °C. Pridávame cukor zmiešaný s pektínom, necháme prevariť. Dáme na plech a stranou chladiť. Neskôr rozkrájame na štvorce 10 x 10
  6. Vyrobíme kvet z lupeňov. Necháme sušiť.
  7. Plnka mascarpone – miešame mascarpone so smotanou, kým nezhustnú, pridáme cukor a nakoniec vanilku. Dáme schladiť.
  8. Swiss merinque – bielka s cukrom miešame nad parou metličkou/vareškou kým sa nám rozpustí cukor. Potom zmes prelejeme do misy a šľaháme. Keď je sneh krásne lesklý, tuhý a vychladený, pridáme počas šľahania zmäknuté maslo a vyšľaháme dohladka.
  9. Korpusy rozkrájame na 12 x 12 cm, natrieme mascarpone, dáme mangový insert, mascarpone a korpus. Opakujeme viackrát.
  10. Origami – roztopíme čokoládu i maslo separátne, spojíme. Hmotu nanesieme na poskladaný papier a prenesieme na tortu po celom obvode. Dáme chladiť. Po cca hodine odstránime papier a doupravujeme origami. Dáme chladiť.
  11. Druhé poschodie žltý velur. Zachladiť.
  12. Tretie poschodie čokomaslo poťah, zmrazenie, vytvorenie štruktúry s kefou (škrabance), potrieť práškovou zlatou farbou, zachladiť.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE