Malinové brownies z ruby čokolády z Pečie celé Slovensko

Tradičné brownies pozná asi každý, minimálne milovníci čokolády. Ide totižto o koláč s poriadnou čokoládovou chuťou. Súťažiaca Zuzana z Pečie celé Slovensko sa ho rozhodla upiecť v netradičnej verzii, a to z ružovej ruby čokolády. A výsledok? Ten rozhodne stojí za to! Na svoje si prídu milovníci čokolády i malín. 

Suroviny na cesto:

  • 330 g masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 220 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 315 g hladkej pšeničnej múky
  • 150 g ruby čokolády 33,6% (na rozpustenie)
  • 300 g ruby čokolády nasekanej 33,6% (alebo čokoládové drops)
  • 1 ČL ružovej práškovej potravinárskej farby (rozpustnej v tukoch)
  • 20 g lyofilizovaných malín
  • 1 ČL soli

Malinové coulis:

  • 300 g čerstvých malín
  • 2 PL cukru
  • 1,5 dcl prosecca

Čokoládový ruby ganache krém:

  • 400 g ruby čokolády
  • 230 g masla
  • 130 g vody
  • Štipka soli
  • 10 g lyofilizovaných malín
  • 1 ČL ružovej práškovej potravinárskej farby (rozpustnej v tukoch)

Dekorácie:

  • 60 g cukrovej modelovacej hmoty
  • Modrá prášková potravinárska farba
  • Čierna potravinárska fixka
  • Hnedá potravinárska fixka
  • Vodka na riedenie farby
koláč s ruby čokoládou

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy malinového koláča:

  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. Sušené maliny rozmixujeme a prášok preosejeme, aby sme sa zbavili semiačok.
  3. 150 g ruby čokolády spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a dobre rozmiešame a primiešame malinový prach spolu s ružovým farbivom a necháme trochu vychladnúť.
  4. Cukor vyšľaháme spolu s vajíčkami a primiešame maslovo čokoládovú zmes.
  5. Múku zmiešame so soľou a preosejeme do zbytku surovín, dobre rozmiešame.
  6. Primiešame 300 g nasekanej ruby čokolády, cesto vylejeme na plech a dobre rozotrieme.
  7. Pečieme 25 – 30minút.
  8. Medzitým pripravíme ganache, maslo s vodou a soľou dáme do hrnca a zohrievame, kým maslo nie je rozpustené a zmes nezačne bublať.
  9. Horúce maslo s vodou prelejeme cez ruby čokoládu, pridáme potravinársku farbu a prášok zo sušených malín. Dobre rozmiešame, kým nie je rozpustená všetka čokoláda.
  10. Necháme zachladiť. Po chvíli, ak sa rozdelilo maslo od čokolády, zmes rozmixujeme.
  11. Vychladenú ganache vyšľaháme.
  12. Cukrovú hmotu vyvaľkáme a povykrajujeme krúžky, na ktoré nakreslíme dúhovky a zreničky potravinárskymi farbami.
  13. Na vychladnuté pinkies rozotrieme tenkú vrstvu krému, na ktorú poukladáme cukrové oči.
  14. Zbytkom ganache naplníme cukrárske vrecko a nanesieme ním na pinkies pásy tak, aby čiastočne prekrývali oči. Necháme zachladiť a potom dotvarujeme špachtličkou.
  15. Na coulis rozmixujeme maliny s cukrom a privedieme ich do varu, zmes precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok. Primiešame prosecco.
  16. Studené pinkies prelejeme horúcim coulis.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE