Makrónky v nádherných pastelových farbách upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Inga. Tieto makrónky však nelákajú len farbami, ale aj kombináciou chutí. Netradičná levanduľa a sladučká marhuľa? Prečo nie! Upiecť si túto dobrotu môžete podľa receptu nižšie. Pripravíte tak skvelé pohostenie pre návštevu, na oslavu, alebo len tak pre chuť. Poďme na to!
Odporúčame: RECEPT: Cesnakový chlieb z Pečie celé Slovensko
GANACHE S LEVANDUĽOU
- 240 g biela čokoláda
- 550 g šľahačka
- 1,5 PL sušenej levanduli
- 20g maslo
Postup: Polovicu šľahačky s levanduľou privedieme k varu a necháme chvíľu lúhovať. Zohrejeme, cez sitko vylejeme na roztopenú čokoládu. Vychladíme a pridáme maslo. Pridáme zbytok šľahačky a necháme vychladiť v chladničke cez noc.
MARHUĽOVÉ KONFI
- 200 g marhuľové pyré
- 50 g cukor kryštálový
- 3 g pektín
Postup: Cukor zmiešame s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme. Necháme vychladnúť.
MACARONS
- 225 g práškový cukor
- 225 g mandľová múka
- 166 g bielky
- 225 g kryštálový cukor na sirup
- 56 g voda na sirup
- prášok mrazom sušených čučoriedok
- matcha prášok
Postup: Práškový cukor a mandľovú múku zmiešame a preosejeme. Do polovice pridáme mrazom sušené čučoriedky, do druhej matcha a do každej pridáme rovnakú časť bielkov. Pripravíme makronáž. Z cukru a vodu uvaríme rozvar na 118st. Keď sirup dosiahne 100st začneme šľahať bielka, potom po mise vylejeme sirup a vyšľaháme na pevný sneh. Sneh rozdelíme na 2 časti a na 3krát pridáme do každej makronáže. Každú makronáž dáme do šáčku a nastriekame makronky cca 3cm, pobúchame plechom o stôl, aby vyšiel vzduch, pečieme cca 10-12min na 140 °C s ventilátorom. Pečenie závisí od rúry.
Po upečení naplníme ganache, do vnútra dáme konfi, spojíme a dáme odležať do chladničky.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko