No nevyzerajú tieto sladké košíčky s čokoládovou mascarpone plnkou na zahryznutie? Vnútri ukrývajú čerešňu naloženú v rume. Upiecť si ich môžete podľa receptu z Pečie celé Slovensko. Hodia sa na vianočný alebo veľkonočný stôl, ale aj ako pohostenie na oslavu alebo pre návštevu. Hor sa do pečenia!
Suroviny na košíčky:
- 300 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 200 g rastlinného tuku na pečenie
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
- Citrónová kôra
Suroviny na plnku z mascarpone:
- 200 g horkej čokolády
- 200 ml 33 % smotany na šľahanie
- Štipka soli
- Trochu cukru
- 250 g mascarpone
- Plus čerešne alebo višne čerstvé namočené v rume
Postup prípravy košíčkov:
- Košíčky – zmiešame, urobíme cesto, dáme na chvíľu do chladničky, pečieme v košíčkoch pri 180 stupňov približne 15 minút.
- Plnka – smotane rozpustíme čokoládu za stáleho miešania so soľou a cukrom. Vyšľaháme, odstavíme, ochladíme, dáme do chladničky. Potom prešľaháme a pridáme mascarpone.
- Do vychladených košíčkov dáme čerešne v rume, nasekané, navrch ozdobíme plnkou a na ňu dáme farebné guličky z marcipánu.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko