Na prvý pohľad pečené prasiatko, no ukrýva v sebe úžasné sladké chute. Orechový a kakaový korpus dopĺňa lesné ovocie a kokos, ako aj kakaový krém. V relácii Pečie celé Slovensko ju upiekla a vyzdobila súťažiaca Janka. Trúfnete si na jej prípravu aj vy?
Odporúčame: Mandľovo-černicový dezert z Pečie celé Slovensko
Korpus I:
- 9 vajec
- 220 g polohrubej múky
- 70 g kakaa
- 9 PL vody
- 290 g kryštálového cukru
Korpus II:
- 9 vajec
- 220 g polohrubej múky
- 70 g mletých orechov
- 9 PL vody
- 290 g kryštálového cukru
Ovocný vklad:
- 500 g lesného ovocia
- mletý klinček
- 100 g hnedého cukru
- 50 g pudingového prášku
Kokosový vklad:
- 500 g kokosu
- 250 g rastlinného tuku na pečenie
- 200 ml mlieka
- 300 g kryštálového cukru
Krém:
- 6 vajec
- 400 g kryštálového cukru
- 100 g kakaa
- 500 g masla
- 200 g 70 % čokolády
+ na vrch 2 kg bielej poťahovej hmoty
Postup prípravy torty:
- Vajcia oddelíme a dáme miešať žĺtky aj bielky každé s polovicou cukru. Do žĺtok prilejeme vodu. Po vymiešaní prisypeme múku s kakaom, zamiešame a pridáme bielky, Vlejeme na plech a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minut.. Rovnaký postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
- Ovocie dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme klinček, cukor a prevaríme. Potom pridáme pudingový prášok, povaríme a odstavíme.
- Mlieko, cukor, rastlinný tuk na pečeniedáme variť. Následne pridáme kokos, chvíľku povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Krém – vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kakao aj čokoládu a ešte chvíľku šlaháme. Necháme vychladnúť. Maslo premiešame a pridávame k nemu postupne čokoládovú zmes.
- Navrstvíme na seba korpusy s plnkami a dáme stuhnúť. Vykrojíme požadovaný tvar, obtrieme krémom a dáme stuhnúť. Na záver prekryjeme poťahovou hmotou a nastriekame farbami nahnedo.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko