RECEPT: Kokosovo-ovocná torta z Pečie celé Slovensko

Na prvý pohľad pečené prasiatko, no ukrýva v sebe úžasné sladké chute. Orechový a kakaový korpus dopĺňa lesné ovocie a kokos, ako aj kakaový krém. V relácii Pečie celé Slovensko ju upiekla a vyzdobila súťažiaca Janka. Trúfnete si na jej prípravu aj vy? 

Korpus I:

  • 9 vajec
  • 220 g polohrubej múky
  • 70 g kakaa
  • 9 PL vody
  • 290 g kryštálového cukru

Korpus II:

  • 9 vajec
  • 220 g polohrubej múky
  • 70 g mletých orechov
  • 9 PL vody
  • 290 g kryštálového cukru

Ovocný vklad:

  • 500 g lesného ovocia
  • mletý klinček
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g pudingového prášku

Kokosový vklad:

  • 500 g kokosu
  • 250 g rastlinného tuku na pečenie
  • 200 ml mlieka
  • 300 g kryštálového cukru

Krém:

  • 6 vajec
  • 400 g kryštálového cukru
  • 100 g kakaa
  • 500 g masla
  • 200 g 70 % čokolády

+ na vrch 2 kg bielej poťahovej hmoty

Postup prípravy torty:

  1. Vajcia oddelíme a dáme miešať žĺtky aj bielky každé s polovicou cukru. Do žĺtok prilejeme vodu. Po vymiešaní prisypeme múku s kakaom, zamiešame a pridáme bielky, Vlejeme na plech a dáme piecť na 170 stupňov cca 30 minut.. Rovnaký postup zopakujeme aj pri druhom ceste.
  2. Ovocie dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme klinček, cukor a prevaríme. Potom pridáme pudingový prášok, povaríme a odstavíme.
  3. Mlieko, cukor, rastlinný tuk na pečeniedáme variť. Následne pridáme kokos, chvíľku povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Krém – vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Pridáme kakao aj čokoládu a ešte chvíľku šlaháme. Necháme vychladnúť. Maslo premiešame a pridávame k nemu postupne čokoládovú zmes.
  5. Navrstvíme na seba korpusy s plnkami a dáme stuhnúť. Vykrojíme požadovaný tvar, obtrieme krémom a dáme stuhnúť. Na záver prekryjeme poťahovou hmotou a nastriekame farbami nahnedo.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE