Jedlá broskyňová kytica z Pečie celé Slovensko

Táto kytica sa dá takmer celá zjesť. Neveríte? Presvedčíme vás. Pozostáva z chutného ovocia na čele s broskyňami a nájdeme v nej aj cukrovinky z vanilkového korpusu a čokoládového korpusu so žltým melónom. Ak si ju budete chcieť vyrobiť doma, podarovať ju môžete napríklad nejakému oslávencovi. Veď nie je takáto kytička na zjedenie lepšia ako tá klasická, ktorá zakrátko skončí v koši? Túto broskyňovú kyticu vyrobil v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaci Tomáš. Tu je postup, ako na to!

Vanilkový korpus:

  1. 150 g hladkej múky
  2. 3 vajcia
  3. 100 g práškového cukru
  4. 50 ml vody
  5. ½ kypriaceho prášku do pečiva
  6. 250 g zaváraných broskýň
  7. 100 g bielej čokolády

Čokoládový korpus s melónom:

  • 120 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 50 ml vody
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 g nastrúhaného žltého melónu
  • 100 g mliečnej čokolády

Na ozdobenie:

  • 1 žltý melón
  • 6 až 8 broskýň
  • 400 g bielej čokolády
  • 2 ks lollo šalátu
  • 1 slnečnica

Postup prípravy jedlej kytice:

  1. Broskyňový korpus – žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájané broskyne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
  2. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a odkrojíme 2 trojuholníky, zvyšný koláč dáme do misky a pridáme roztopenú bielu čokoládu a šťavu s broskýň. Cele to poriadne postláčame a spravíme si hmotu. Nachystáme formu na nanuky a naplníme ju.
  3. Čokoládový korpus s melónom – žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s kypriacim práškom do pečiva a kakaom a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájaný melón. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a dáme do misky a pridáme roztopenú tmavú čokoládu a nastrúhaný žltý melón. Celú hmotu poriadne postláčame, aby sme mohli tvarovať guličky.
  4. Zdobenie – nachystáme si čistý kvetináč, do ktorého si dáme penovú hmotu a na ňu si položíme šalát. Obalíme ho papierom a na vrch spravíme mašľu.
  5. Z ovocia vykrojíme ozdoby, ktoré postupne napichávame na špajdle, časť z nich namočíme do roztopenej čokolády.
  6. Niektoré broskyne si prerežeme na polovicu a necháme na ozdobu.
  7. Ak máme pripravené ovocie na špajdliach, tak namočíme do čokolády vychladené pečené nanuky a guličky. Zvyšnú čokoládu si dáme do vrecka a ozdobíme ňou pečené nanuky a guľôčky.
  8. Pripravené špajdle zapichneme do penovej hmoty.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE