Máte radi tiramisu? Ide o jeden z najznámejších talianskych dezertov, ktorý konkrétne pochádza z Benátok. Pozostáva z vrstiev piškót a krému z mascarpone. Chýbať nesmie kávová chuť aj aróma, rum a kakao. Niektorí ho až tak radi nemajú, iní ho úplne zbožňujú. Ak patríte do druhej skupiny, máme dnes pre vás skvelý tip.
Vyskúšajte naše perníkové tiramisu. Ak nepohrdnete ani perníčkami a typickou perníkovou arómou, nepohrdnete ani touto jedinečnou kombináciou. Poďme si spolu pripraviť perníkové tiramisu!
Suroviny na perníkové tiramisu:
Na cesto:
-
250 g hladkej múky
- 140 g cukru
- 1 PL kakaa
- 1 PL medu
- 25 g zmäknutého masla
- pol sáčku kypriaceho prášku do perníka
- 2 ks vajec
Na krém:
-
1 balíček Crema Tiramisù Dr.Oetker
- 300 ml studeného mlieka
Na poliatie a posypanie:
-
1 KL instantnej kávy
- 100 ml vody
- 1 zarovnaná KL mletej škorice
Ešte potrebujeme:
-
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
- formičky na vykrajovanie
- elektrický ručný šľahač
- valček na cesto
Pripravte si perníkové tiramisu podľa nášho návodu:
Odporúčame aj náš ďalší videorecept TU:
Najlepšia brokolicová polievka – ako na ňu krok za krokom?
Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk