Cupcakes s bielou čokoládou a exotickým ovocím z Pečie celé Slovensko

Tieto krásne farebné cupcakes inšpirované morským svetom upiekla a ozdobila v relácii Pečie celé Slovensko Táňa. Vyzerajú skrátka na zahryznutie a skvelo aj chutia. Tešiť sa môžete na plnku z bielej čokolády a exotické coulis s kandizovaným ananásom a papájou. Tak táto dobrota sa zo stola stratí raz-dva. Skúste cupcakes tiež?

Suroviny na cesto:

  • 165 g pšeničnej múky
  • Štipka soli
  • 65 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 10 g vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • 60 g slnečnicového oleja
  • ½ lyžičky octu
  • ½ lyžičky sódy
  • 160 ml acidofilného mlieka 3,5 %

Suroviny na plnku:

  • 360 g smotanového syra
  • 150 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 100 g bielej čokolády

Exotické coulis:

  • 60 g kandizovaného ananásu
  • 60 g kandizovanej papáje
  • 70 g kryštálového cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 350 ml voda
  • 150 g čerstvého ananásu

Dekorácie:

  • Jedlá ružová farba
  • 150 g špeciálnej cukrovej tvarovacej hmoty
  • Modelovacia hmota

Postup prípravy cupcakes:

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. V miske mixéra vyšľaháme maslo, cukor a soľ, potom postupne pridáme ocot a acidofilné mlieko.
  2. Cez sitko preosejeme suché ingrediencie, naplníme formičky do polovice a pečieme 20 minút pri teplote 165 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Ananás a papáju dáme do hrnca, pridáme pudingový prášok, cukor a vodu. Varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť, potom pridáme na kúsky nakrájaný čerstvý ananás.
  4. Pripravíme plnku. Do masla izbovej teploty pridáme cukor a vyšľaháme, potom pridáme vychladnutý smotanový syr a rozpustenú bielu čokoládu. Rozdelíme na 3 časti a zafarbíme tromi rôznymi potravinárskymi farbami. Preložíme do cukrárskeho vrecúška so špičkou a plníme cupcaky.
  5. Vykrojíme stred, dáme vychladnuté exoticke coulis, potom pomocou špičky dozdobíme cupcaky.
  6. Rozpustíme cukrovú tvarovaciu hmotu, pridáme do nej ružové farbivo. Ľad nasypeme do hlbokej misky a vylejeme na neho cukrovú tvarovaciu hmotu, z ktorej sa takto vytvarujú koraly. Vyberieme a dozdobíme nimi cupcaky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE